Testépítés

Katt

Batul almafa

Származás: Magyarország, több száz éves magyar fajta

Érési idő: szeptember vége-október eleje

Gyümölcs: kicsi, gömbölyded, lapított alakú, sárga alapszínű a napos oldalon rózsaszínes, kemény húsú, jó ízű, kellemesen savas, leves

Termőképesség: erős növekedésű, sűrű koronát nevel, hűvös, párás termőhelyet kedvel, betegségekkel szemben ellenálló

ints id a szöveg módosításához.

Kattints id a szö

Húsvéti rozmaring almafa

Származás: Magyarország, történelmi almafajta

Érési idő: október eleje-közepe

Gyümölcs: középnagy, erősen viaszos tapintású, zöldes sárga alapszínű, napos oldalon pirosas, zöldes fehér húsú, kellemes ízű, jól tárolható hűtés nélkül is, de hideg hatásra alakul ki aromája

Termőképesség: erős növekedésű, ritkás koronájú, edzett, rendszeresen, bőven terem, nyirkos, kötött talajokat kedveli

veg módosításához.

Kattints

Fehér Klára almafa

Származás: Magyarország

Érési idő: július elejétől

Gyümölcs: középnagy, zöldessárga, fehér húsú, kellemes savanykás ízű, elsősorban friss fogyasztásra, friss konyhai felhasználásra való

Termőképesség: igen korán termőre fordul, bőtermő, jó porzói: Golden delicious, Jonathan, Arany parmen, Cox Orange

id a szöveg módosításához.

Kattints id a s

Pónyik almafa

Származás: Erdély

Érési idő: október közepe

Gyümölcs: középnagy, vagy nagy, héja vastag citromsárga, napos oldalon narancspirossal bemosott, sárgásfehér húsú, olvadó, kellemes ízű, édes-savas, illatos

Termőképesség: erős növekedésű, későn fordul termőre, kedvező viszonyok között jó termőképességű, a metszést nem jól tűri, kötött, nyirkos talajokon jól fejlődik, tűzelhalással szemben ellenálló, ökológia gazdálkodásra ajánlott

zöveg módosításához.